Tips.

Kan någon ge mig ett mattips? Vad ska jag äta? Eller ännu bättre, kan inte någon komma hit och laga mat till mig.. hellst någon lyxig soppa?

Jag har redan försökt med pappa, men han tyckte inte att det var rätt... Han ansåg inte, som jag då gör, att jag nu är på semester och därmed borde detta hus vara som ett hotell där alla måltider serveras utan ett minsta knorr... och att de inte är gjorde på knorrs påsar heller för den delen.

Och Cicki, nyss satt hon här och skröt om den mat HON hade lagat i Umeå, men nu ja, nu passar det sig inte att visa att hon kan. Hela familjen går emot mig idag. Typiskt dem. Jag tror att jag måste flytta hemmifrån igen snart.

..Fast det går ju inte, man måste ju flytta hem där emellan också, och det orkar jag inte..

..jag orkar ingenting före jag får lite mat. God kväll.

Kan man låta bli att älska oss?



Nej, det är förvisso helt omöjligt.

cuz, Tönten-Tito och Löjliga-Linda ska nu ta över stan

..till Linnos stora förtvivlan.

Nu när jag är hemma..

.. så har jag planerat med att hinna med allt. Allt som är viktigt.
Hittils så har jag inte hunnit med allt för många viktiga saker.
- Sovit över hos Linno.(man får faktiskt göra det fast man är snart tjugo)
- Haft ett kalas för Eve(ävenm om det är tre veckor sen sist, men hallå, livet är en sån gåva att jag tycker att man ska fria det så ofta man orkar baka en tårta.. och förresten så var det fusk att jag inte han få från den förra)
- Fått någon i huset att önska bort mig.
- Hälsat på Gina och Connie.

.. och sen så har jag inte hunnit med mer. Skam på torra land, jag vet, men jag är lat, deal with it.
Idag börjar "rajala" fira sitt ett eller två (eller tre, eller fyra, eller frem, inte så noga) års jubileum, så ska väl ta mig en titt förbi där också senare idag, när Linno lämnat sin kära ladugård och blivande man, så hon kan komma hem och umgås med mig, eftersom jag lider av bovofobi. (Rädsla för klöv-djur)
Ja, men äsch, kolla, nej ni ser ju förstås inte det, men det visar fel när man skriver bovofobi, och förslagen är: Homofobi? Xenofobi? Homofoba? Homofob? Klaustrofobi?
Kan någon säga vad Xenofobi är?!  Säkert någonting i stil med att vara sjukligt rädd för neonljus. Och, och, ja, och för att inte glömma, vad är homofoba?

Whops, Google's got the answers.
Xenofobi betyder främlingsfientlighet på grekiska.
Homofoba är helt enkelt en böjning, smart av mig.
Mycket smart av mig, nu hjälper det väl inte ens att skylla på kaffet?
Men ändå, den här daton kan allt om homofobi och Xenofobi, men absolut ingenting om Bovofobi. Detta är ju hemskt. Inget annat än hemskt. Här trycker man helt enkelt ner de lilla. Miniroteten hörs ej, syns ej, och får inte ens finnas med på Google.
The day when Google doesn't know has come, the end is close.

Hemma och gör bus..

Guess who's home?!

Me, såklart! Ochj det med besked. Jag börjar alltid en dag är hemma med att göra som på facebook, skaffa en "enemy of the day". Och idag är det som sagt ingen konstighet att det blev Johannes, så fräck som han vart och stulit det rum som jag skulle ha fått nu när jag kom hem. Fräck, fräck, fräck.
Well, vi kan ju säga så här.. att till att börja med så tycker jag att han sover allt för länge... Allt för länge... Allt för länge i den säng som var menat åt mig.. så det måste vi ju ta itu med. Självklart, då alltså.
Så här är dagens "Gutten morgen Johannes, husets minst älskade person*!!"
Alltså, den killen sover allt för länge, och han är egentligen allt för gammal för att att få ha "höstlov" så det måste man ju reda ut, och det, helt klart för hans eget bästa.
Så, vi har alltså nu två glupska hundar här,
och det är hemskt vad roligt man kan ha med två hundar och lite hundgodis..
Låt oss säga så här:
Jag råkade gå förbi Johannes dörr, råkade likssom slänga, nej:
tappa in några godisar dit, de likssom bara slank iväg...
Och klart att Bagger och Heddi följer efter dem.
Men Hoppsan råkades jag stänga hans dörr sen?
Oj, Oj. Och sen fick jag en oemotståndlig lust till att gå ut och gå med Bagger,
som så glatt lyssnar till "Bagger, ut och gå!"..
men som sagt han var instängd i ett visst rum..
Oj. Oj. Då blev det liv i luckan.
Och ni alla vet ju att det inte passar sig att gå och släppa ut dem.. ack nej, ack nej.
Men, ja, Johannes vaknade iallafall.
Helt utan hjälp, stora killen..
Har fler ideér om vad som skall komma näst.
Imorgon:
Droga ner honom och måla honom med Eves nya ansiktskritor och skicka honom med bussen mot Umeå?
Äsch, då får jag nog Cicki på halsen.
Men, som hon själv sagt, hon saknar bara Heddi, så jag kan behålla henne här så håller hon sig lugn och märker nog inte ens att Johannes är borta?
Säkert inte.
Eller?
Kanske dags för dig att komma hit och rädda din man?
* Av säkra källor, körde för säkerhets skull en omröstning runt tårtan.

Men lilla gumman...

... sa V till F igår, för hon själv är ju nu en stor tjej, så då kan man använda sig av dessa termler... Det är igentligen lite för retligt, att man kan hålla på å kalla små arn för gummor, men ack så gulligt.
Yes, I know, helt utan logik, helt utan att ha en riktig mening.. Men, det skiter jag i, för nu visar det sig att jag faktiskt får fara hem ikväll, för den lilla stund av en månads knivighet har gått över, då jag äntligen fått utskrivet min biljett!
Whoho, nu tycker jag att vi alla har en lång stund av glädje, för min lathets skull.
..eller vänta, det är inte rätt va?
Guess not, guess not, era glädjedödare.

Alltså,

Alltså, jag gillar inte det här alls.
Det är inte alls kul att vara sjuk. Varje sväng man gör med bilen känns som om det vore sista anhalten..

Om igår.

Så till att börja med; Igår fick tillbaka min krära telefon.. så att säga, kära telefon. Kära, kära, kära telefon som jag hatar. Den tycks verkligen inte tycka om mig heller, så ofta som den slår av! Men, nu har jag bara min tredje inlämning kvar, sen så får jag en ny om den inte funkar.. Men ändå.. Jag vill ju ha en som fungerar i alla fall 5 minuter... är det för mycker att be om? Uppenbarligen.
Oj, klart ni vill veta det här också. Igår var jag, Kattis och Erik på Parlamentets inspelning.
Jess, vi var nåra av de dumma som betalar för att sitta där och klappa... Men, det var kul! Så om npn nu funderar att komma ner till sthlm och vara med mig på en fredag, säg till i förväg så kan jag boka biljett dit, för så kul vare!
Höhö... haha.. Ja, ni de kan man leva på en hel helg.
Nå ja, nu ska jag gå och umgås med slottsväktaren, eftersom hon är ensam hemma hela veckan, för de andra har rymt till södern. Well, well, bye bye.
Och Ps. guess who's coming home?!
..på tisdag då alltså.

Dagens dilemma

Alla med en MAc-data kan ta och dränka sig...
De här datorerna är helt enkelt för svåra att förstå sig på för den lilla människan.. alltså, den är inte menad till människan, kanske det beror på att den ser ut att vara gjord för rymdvarelserna... minst sagt då alltså.
Jag menar, hur puckat är det inte att man bara ska hålla in "alt" och "2" för att få ett "@"? Vad hände mad gamla vanliga ctrl+alt? Jag menar, det var ju någonting jag kunde förstå! Typsikt dumma dumma datorvärlden.
Hur tänkte de likssom, när den otekninska Linda äntligen började känna sig teknisk eftersom hon förstod sig på en vanlig microsoft, så ska man börja använda en Mac. Det här är bara dumt. Dumt, dumt, dumt.
Dumma värld.
Kattis kallar, så nu ska jag lämna datorernas rymdvärld för Harry Potter. Lika illa, tro mig, lika illa.

Ännu en dag..

.. ja ni, otroligt nog så tycks det komma nya dagar varje morgon!
Ja, jag vet, efter nitton år så tycks jag inte riktigt ha fattat det här med livet,.. ok..
Eh, nu kom nog kunge hem, måste smita!!!
BYE!
Vi ses i mashallens skugga, i HAPPIS om en vecka:D

Fredagsmys.

Sorry för det här med mina glesa inlägg, men våran data har krashat... så jag kan bara vara på datan när jag är på slottet=)
Just nu sitter vi här, O, Kattis, F och jag:) Ska snart hem och börja baka bröd, eftersom de dumma mäklarna ska komma, och därför ska vi reta gallfeber på dem genom att behandla dem som de behandlar oss... HÖHÖ!
Well, nothing new, bara det att Kattis förmodligen är lite små pist på mig ännu, efetrsom jag inte är begåvad med kartläsnings sinnet... Vilket hon fick erfara när det tog oss en och en halvtimme att fara fårn saltis till bromma igår.. Men, jag, jag tycker då att det är onördigt med en gps om den inte kan sköta sitt jobb rätt!
well, nu ska jag ta och göra vad som är viktigt.. glo på min uttryckslösa mobil ännu en halvtimme och önska att någon snygg prins med en vit häst skulle kunna tänka sig att ringa mig och rädda mig... För så känns det, när man är på slottet;)

Ett besök i slottet.

Nu har jag varit här i en månad. Fyra veckor exakt... Vad kan man säga? Klarar man en månad så klarar man väl 5 till? Förhoppningsvis, förhoppnings vis mina vänner..
Just nu sitter jag hos Kanina... eller Kattis som vi vanliga döda där hemmifrån kallar henne... Hon bor ju som sagt i ett slott, så därav rubriken.. Vi ska snart dricka lite te och se om vi kan klara av ännnu en dag här i främmande södern.
I natt har jag inte sovit allt för mycket, jag håller på att hjälpa A med avvänjningen från ammningen med F, så F har alltså sovit med mig, och, en liten baby som tror att den borde få äta mitt i natten sover inte allt för myket. Tyvärr.
Fast, det gick ganska bra ändå.
Äsch, nu ska vi två gamlingar(ja, äldst i våra umgängeskretasar dör medelålderna är 2,5 år) ta och dricka lite te och fundera över de gamla goda tiderna...
..om det nu var så att det funnits några, we will se, we will se...

hej.

Idag tycker jag inte om er.

Kycklig på fredag..

.. vill väl alla ha?
A ja, men ni får inte! PÖHÖHÖ. För den ska jag laga kyckliggratäng a la Riita med..

Idag har jag faktiskt vaknat så tidigt att jag inte minns sist jag vaknade så här tidigt.. Alltså, med vakna menar jag ju alltså att man stiger upp också... annars så räknas det inte..

Förresten, är det någon som vet någonting om "Vargsömn" förrutom att det låter coolt?
Kattis har just diagnostiserat mig med denna åkomma. Vilket innebör ungefär att jag alltid vaknar kl 4 på morgonen och har svårt att somna om... Men, jag, jag personligen föredrar att bara tycka att syndromet låter coolt.

Förresten, det där med ordet Coolt. Det går bara inte att översätta till svenska! Fatta det! Era dumma barnpogram! Seriöst, hur "kall" är någon som kallar sig själv "kylig"?
Not cool.

Nå ja, idag kan vi väl lägga fokus på allt coolt.

Och, förresten, ni som kan Engelska.. eller nja, ni som kan Svenska:
Kan man verkligen översätta ordet Casuall till Kasual?
Är det bara jag som krigar i onördan mot media?

Äsch.

My greatest fear..

.. är just nu att när jag kommer hem så kommer det inte ens finnas nå snö...
Kan det.. kan det... nej, jag vågar inte ens säga ordet... neej, jag måste, ...sant.
Kan det vara sant?

-HA! Did you even thought that there would be snow when you would get home? Are you nuts?
-Äh, tyst med dig, klart det kommer att finnas snö, i massor också, och när jag säger massor, så menar jag MASSOR!
-HM! Do you really belive in yourself?
-Men du själv då! Hålla på att sparka på en som redan ligger, och dessutom inte har någon funktion, och som dessutom har tappat ena hjulet på sin rullstol, och som dessutom inte kan prata ordentligt eftersom hon har metall i munnen, och som dessutom måste...
-Skipp the crap. No one cares. There will not be any snow, and the weelcahir-kid will get help form someone as stupid as you.
-Men hallå, alltså...
-No snow.
-men..
-NO SNOW!

Inte ens mitt inre kan vara på min sida...
Eeeh, nä, alltså, vadå, menar ni att jag låter scitzofen?

-Schizofren, you idiot.

Whops, är inte riktigt vän med mig själv idag.
Sorry, vi får prata mer sen när mitt alter ego vaknat upp på rätt sida.

Sorry...

(Ps. jag vet inte varför en av "dem" ..mig?... måste prata på engelska.. no idea. ds.)


Guess what?!

..oj, tror att jag har använt den där repliken ett X antal gånger redan... äsch, nu lyckades jag inte bara vara enformig och opåhittig, utan nu lyckades jag också låta som en mycket gammal gammal matematik lärare... hålla på babbla om X antar och. så. vidare.

...

Jag vet, ni bryr er ikke, men guss what? (again) ME NEITHER... NITHER.. NIETHER.. ? blev inte helt som jag tänkt mig, tur var väl det, nu slapp jag även låta som en X antal år gammal engelska-lärare också... men äsch, helt plötsligt så blev jag en svenska-lärare som måste hålla på att prata i evigheters evighet om ingenting.

Jobbigt det där med lärare... (no offence Cicki...) ... ofence? Äsch, det där med att skriva på engelska är väl helt enkelt inte min grej... Får väl ta och hitta en annan mening med livet.. typiskt.

Oj, kom helt bort från ämnet, alltså, vet ni vad? I'm coming home! (och det där tror jag faktiskt att jag lyckades stava rätt...) Men ja, på alla de språk som finns, jag ska fara hem! WIHO! Ok, alltså, inte så att jag flyttar hem eller så, nej nej, nu får ni väl ta och hejda er! Jag vill göra allt för att ha er kvar i livet, inte ska ni få gå och dö av lycka inte... inte för att jag riktigt vet varför ni borde få leva kvar, men äsch, jag har ungefär en livslängd kvar att ta reda på vad ni kan vara bra på, så jag återkommer..

..äsch. Nu glömde jag bort mig igen, alltså, vi får ta det här kortfattat... Utan möjligheter till sidospår.
Jag kommer hem för ett besök till min kära familj som jag saaaaknar sååååååå mycket.. ehm, ok, vill ni ha ärlighet, okok, jag har en date med tandläkaren.. Ok ok, jag vet, inte direkt lika romantiskt det... men man tar vad man får va?

Nytt försök. Kommer hem tis 27 okt, far tillbaka hit Mån 2 nov. så är närmare en vecka i norrland. JIPPIE! Äntilgen ska ´jag få se snö! Känns nästan som om jag är en av de där italienarna som brukar flänga runt i happis på nyårsaftorna...

Nog om det. Godnatt!


hehe..

.. nu är Kattis på väg hit med godan tro att hon ska få Kaffe latte med mycket mjölk skum, fast, hehe, hehe, vi har ingen mjölk kvar för den åt jag upp med min gröt! HÖHÖ...

Vardags-elaka Linda har varit i farten, Det är aldra roligast och vara elak så där vardagligen, ni vet, sätta lite grus i skon till någon man vet kommer att ha brottomt...  Ändra micron från defrost till full effekt, byta ut innehållet på munsköljningsmedlet med fönsterputs, fiffla med någons läkartider(omboka, avboka...), ... etc etc, you get it..

Det är inte saker som egentligen är elaka... Eller wait a minut, de är de kanske visst...

Typsikt, ännu en sak jag förstått helt fel.

Det här med nya veckor..

..går mig på nerverna... Det blir ju en ny efter VARJE söndag!
Man hinner ju inte med någonting under en vecka.

O, ja, idag är det världens finaste väder där ute! Helt underbart! Soligt och lite blåsigt samt 10 grader kallt/varmt ute! Riktigt sån där mysig höst sol också. Man borde närstan fara ut och plocka löv... eller leka i löven... eller göra någonting annat mysigt!

Idag har jag varit med F hela dagen.. eller ja, från kl 10 till nu, alltså till 15... V behövde jag inte hämta, eftersom mysiga mormor skulle göra det:) Första gången jag träffade henne idag, och hon verkar jätte härlig.. kom med en fin gul blomma till mig så att jag får någonting som lyser upp mitt rum:) Mysigt.

Annars så hade det gått bra med F idag, hennes tre-dagars-feber är (tack och lov) slut, så hon har blivit lite mer mänsklig nu;) Och idag har hon till och med sovit en timme i sträck! WIHO!

What more, what more my friends...
Idag är det Au- Pair träff igen, vilket ska bli kul, Kattis kommer ju också hem... eller ja, hit tills dess, så jag slipper gå ensam. Det blev ju som inte av att träffa de andra tjejerna som vi hade planerat, men vi får väl göra ett nytt försök idag.. i kväll! :)

Fatta vad tråkig jag har blitt här i bloggen.. Mamma-tråkig. Usch. What to do? What to do?

sweet sunday.

Idag, väcktes jag tidigt av en vääääldigt trött A, som behöde få lite sömn, vilket henns barn inte ville ge henne, så jag fick hjälpa till lite på traven:)

Och sen så är det ju kanelbullensdag idag, så det är ungefär vad man gjort idag, ätít kanelbullar:D

Just nu är jag och F ensama hemma, men P och V borde komma hem snart, så kan jag gå och vila lite på rummet! :)

Just ja, nu springer husägaren runt här i huset, och jag bjöd honom på kanelbulle, vilket han blev mycket gald över.. Just ja, han är förresten bror till Anders Bagge ifrån Idol juryn... :)

Annars så har inte allt för mycket hänt ihelg, det har varit piss-regningt hela helgen, lagom trevligt.

Inget mer att raportera från söder.

Over and out.


Om spöken i vårat hus.

och med vårat hus menar jag ju förståss de hus som jag bor i nu.

Ja, det tycks spöka här. P säger då att de gör det, och man kan faktiskt höra en hel massa knasiga ljud här och där. En gång trodde jag att A var hemma för hörde hur hon gick runt där uppe och gjorde saker, men sen så hittade jag en lapp där hon skrivit att hon farit till stan.. så jag var ensam hemma. Och för nåra nätter sen så vaknade jag av att det luktade någon god men främmande parfym i mitt rum, säkert någon misshandlad piga som går igen.. eller nja, vänta nu, kanske inte misshandlad, bara plikttrogen, en sån som inte kan sluta jobba fast hon är död... P säger att det är en gammal dam som går igen här, alltså hon som bott här för länge sedan, fast nja, jag vet inte... Om det nu är ett spöke så är det då iaf. ett kvinligt spöke.


Men, inte så att man blir rädd eller så, man får inga dåliga vibbar eller rysningar eller så.. Men äsch, jag vet inte... Och ja just de, månne om spöket hade en hund? För jag hör hela tiden hundar överallt. Seriöst, tassar som går på vinden och tassar i trappan och gnyl etc. ect.

Kanske det är så att jag blivit helt skvatt galen av att bo i söder.

Så, då kan jag ju säga att söder inte är diekt någonting för mig. Ok, det har varit en underbar höst, men när det här halvåret är slut så flyttar jag utan tvekan upp igen! Seriöst. Ok, kan hända att det kan bero på att man inte känner nästan nån i stan här, men ändå, jag tror inte att Linda H är menad till att bo i en stor stad.
Fast, det är nog ändå någonting man måste prova på i livet. Man kan ju inte veta vad som är bäst före man varit med om någonting sämre va? Faktiskt så att jag föredrar de ställen jag faktiskt bott en sväng på (Umeå och Kiruna) före Sthlm. Men kanske det också har att göra med att man känner folk där... och att det finns en församling där. Det betydet mycket vill jag lova!

Nu är det lördag, och jag veta att de flesta jag känner nu är i Kiruna och har det trevligt, men själv, ja själv gör man inte mycket. Det är inte ens roligt att fara på stan när man inte vet vem man skulle fara med. Boring. Kan inte bara folk jag känner flytta ner hit och bo här ett halv år också... eller nja, kanske jag skulle behöva flytta någon annanstanns sen.. Då skulle det här bli alltr för likt hemmma.

ÄSCh, kanske bara lika och leva och anpassa sig?

... för då är det dags för freeeeedags myyyyys.

Det är sjukt. Tänk, det är fredag igen! IGEN! IGEN IGEN!

Skriver man ett ord tillräckligt många gånger så ser det inte längre ut som ett ord. Och absolut inte rätt ut...
Nog om det.

Just nu sitter jag i köket, V håller på att "hjälper" mig med disken. OBS, hjälper. Nåja, det håller henne sysselsatt och jag får tid att sitta här och skriva ännu ett meningslöst inlägg... HÖHÖ.

Vi sitter egentligen i köket och väntar på P. Stockholms upptagnaste man. Typ. Maten är klar och vi ska bara vänta på att P ska komma hem, så vi kan börja äta... ok, egentligen så får man ju börja äta när man vill, om man nu är hungrig, men det är väl lika å vänta på honom och sedan äta som den familj vi är... eller, ja, som den familj jag kommit till..

Idag har jag funderat starkt på hur i  hela friden folk som min mamma orkat med så många barn. Please, tell me that it gets easier. Jag menar, två är ju jobbigt nog! Speciellt när ena hela hela hela hela tiden ska ha all uppmärksamhet... Och då menar jag verkligen HELA tiden. Och nu när F har haft sån feber... Ja menar, Hur, hur hur hur klarar de av det? Har jag också varit en avundsjuk ofrivillig storasyster? Säkert. 

jag förstår vekligen att de där nio månaderna före ett barns ankomst med alla olika humörsprövningarna är väl planerade från Han där uppe. Jag menar, hur i hela friden ska hon och han för den delen annars vara beredda på alla olika saker och sätt som ett barn kan hitta på/ betee sig på...?
Ja, de är verkligen nödvändiga...

Undrar hur jag var som barn? Var jag jobbig? Var jag uppmärksamhets krävande? Var jag osjälvständig? Var jag den som visste  bäst själv? Säkert. Jag har nog varit den värsta på alla punkter, det tvivlar jag inte allt för starkt på.

Men iallafall, barn växer upp och blir ´vuxna... eller nja, vissa blir bara helt enkelt.. stora barn.

Godnatt, nu är det dags för middag, sen sova tills solen går upp... om jag har tur. :)

Kan en dag bli längre?

tveksammt...

efter nästan ingen sömn så jobbar man en hel dag... typsikt.

kan inte bara nätterna bli längre istället? Please?

Kan en dag bli längre?

tveksammt...

efter nästan ingen sömn så jobbar man en hel dag... typsikt.

kan inte bara nätterna bli längre istället? Please?

Idag önskar jag...

att jag vore lika glad idag, för idag skiner inte ens solen, jag hade behövt lite onaturlig glädje.

men kanske, kanske solen kommer fram senare idag.

Jo just det ja, imorse for Kattis och Henka hem till happis, kattis kommer tillbaka efetr helgen, men stannar bara sen sin sita månad.

Äsch, Ha en bra dag.

RSS 2.0