My week

Så var den en vecka sen jag kom och en vecka tills jag far..
Usch vad det går snabbt!
Iadg eller imorgon, beror på hur tur jag har och hur brottomt Isso och Lotta har,
så far jag till Kuttis på det där bröllopet.
Och Sen, på torsdagen hem mot luleå igen.. (hem?!) direkt efter bröllopet, hoppas nu inte min skjuts vill stanna där i en evighet?! Då dör jag där. Så, förhoppningsvis inte.
Och då, torsdagsnatten i luleå(förhoppningsvis då alltså).. och annars så får jag spendera den första dagen på det nya året som död, och det lär ju inte vara allt för kul, skulle jag vilja påstå.
Sen hem, HEM, så fort jag kan, vilket blir på Fredag/lördag/söndag, man får väl se.
Och sen HEMMA  till tisdagen och då tillbaka "hem" till sthlm..
usch vad jag hade en hel massa hem på den här jorden.
Usch ja, det är mycket med det jordiska -som Bagge sa.
...inte för att jag tror att någon bryr sig så där jätte mycket ens

De må ni veta..

Skånes Scones!!!
Har färdigt rieska och smulpaj på G, det ultimata för en tekväll hos Jimlin, men nu är det bara de där skånes scones kvaR!
Jovisst ja, förkortade även mitt liv med några hundra år idag, då jag yr i mässen stiger upp på morgonen och möts av Ella och Johanna i trappan! i bilen satt även Lillian, de hade lurat mig totalt, sagt att de skulle till Tampere men istället så dök de upp på min trappa! Men iförsig, det var ju trevligt!
Nåväl, nu ska jag kanske fixa klart de där skånes sconesen, så att André blir glad ikväll, allt för den där skones André. Typiskt killar.
Men ja, utifall ingen har nått att göra ikväll, så sitter vi hon Jimlin och fikar. Bara så folk och fä vet, är gör vi inte skillnad på folk och folk inte. Nehepp.
Over and Out.

God Jul Mamma.

Ja, som sagt, God Jul Mamma Önskar: Linda och tomten.

Joul at the Henrixsons...

Jes, av allt så är jag och Linno ju bästisar, detta beskriver hur mycket hon vill ha mig i hennes liv...
för alltid.
and jeah, dont mind the pappiljotter... jag var LITE uttråkad.

Tomte dilemma.

Hem ljuva hem, men what? Någonting har förändras... någonting är fruktansvärt fel.. Någonting.
Någonting är att min familj tycks ha gått ihop om att inte vilja ha en tomte i år!
NEJ, NEJ, NEJ!!
Det kan bara inte vara sant, nyp mig, väck mig!
Ta mig bort från denna mardröm, detta är inte min familj!
Kan inte gå med på detta.
Jul utan tomte är som:
Linno utan mig, Godis utan socker, en mätt mamma, palmer vid torneåälven..
Helt fel! Det går inte! Inte för alla miljoner i världen.
Gör inte så här mot mig.
Ta hit tomten.
Snälla, jag avdunstar annars.
...snälla?
Ser ni inte.. Han bara ber om att inte bli bortglömd, bortslängd och oälskad.
ta vara på era tomtar, man vet aldrig när man brutalt blir tvungen att klara sig utan dem..

My life sucks.

Ja, just det.
Men vad ska man ta sig till? Idag har jag iallafall fått lite uträttat..
Har just varit och handlat med pappa och är än en gång så förundrad över att det krävs så mycket för en familj på 12 pers! Helt sjukt! Fyllde utan problem en av de stora vagnarna på ICA. Helt utan problem. Men sen när man kommer hem så orkar man knappast göra någonting av sakerna. Knappt bära in dem. Vi borde få hit en egen kundvagn. Anpassa vår bil för en. Tänk vilken dröm.. Fylla en kundvagn, betala, köra in den i bilen, köra hem, köra ut den ur bilen, köra in den i huset, packa upp. Tänk vilken dröm. Om jag någonsin får fler än 3 barn med en miljadär ska jag då visst också uppfinna en sådan specialanpassad bil!
Äntligen har jag ett mål i mitt liv.
Det känns fint.
..men vänta nu, det är ju kanske inte ett riktigt mål..

Det.

Alltså, jag klagar inte eller så, men i denna julrusch och all flygproblem
så kan det hända att man inte blir av med den här minen.

Something 'bout nothing.

Ja, ni. Sitter nu och väntar på att A ska komma hem från affären runt hörnet så att vi kan göra vår sallad och äta vår kyckligrullad... De är rinktiga lördags grejer det!

Helt obeskrivligt hur skönt det är att ha affärer och allt bara runt hörnet! Inget mer släpandes och planerandes i evigheters evighet före! Underbart!

Och, ju mer det luktar jul(den lilla lukt jag kan känna genom mitt lager av förkylningssnor) så längtar jag hem, men samtidigt så känns det sjukt hur dumt det kommer att kännas att inte väckas av ett/två barn på morgonen... Insane.
Jag har nog fäst mig allt för mycket här, och vet inte riktigt om det är så där jätte bra när allt kommer omkring. Klart, jag hade ju aldrig kunnat leva med dem utan att färst mig vid dem, men ändå, de har blivit som mina barn. Ibland när V säger "mamma Linna" så märker jag inte ens det!  Det är sjukt. Hur kommer inte barnen reagera då jag flyttar då? Det blir ju som om en av deras föräldrar bara försvinner.

Har allvarliga funderingar på om det egentligen är så bra att ha en barnflicka. Eller är det bara så att jag kommit för nära den här familjen? De andra tjejerna jag snackat med har inte alls likadan relation till "sina" barn och " föräldrar" ...

Just nu orkar jag inte tänka på flytt eller ens jobb, är ju sjuk så borde få för ett par timmar ha tom hjärna. Utan tankar osv. Men ja, jag ser inte direkt framemot Januari längre, allt blir bara så jobbigt.

Usch, fint att få fara hem på måndag ändå.

Så där, jag lever ännu!

Hm, waht to say?

Sitter nu i vår super fina lägga och ska snart gå och lägga mig, är så slut, säkert en förkylning på väg nu också!

Idag har jag och A och barnen ar ute största delen av dagen, o, ja just det också, vi fick resten av våra saker också! Så nu har vi äntligen leksaker igen..

Sen var Cattis och Jocke förbi en sväng också! :)

Well, jag är för gammal för att vara uppe så här sent..

Godnatt!

Lite om mycket.

Hur jobbigt är det inte med att hålla ett godislöfte?
Finns det något problem i världen som inte lite godis kan lösa?

Helt befängt.
Här går man och är egentligen menad till att hålla ett godislöfte ända till jul. Men se man på, nu står jag åter med handen i påsen och munnen full av dessa underbara små ting som kan göra sådana under med en tråkig onsdag.
Illa. Illa. Illa.

Men, om nu världen är så hemsk som media vill säga att den är så kan man inte då få göra allt som står i ens makt till att åtminstone ha ett lite trevligare liv?

Jo visst. Godis är gott, krig är ont, så därmed röstar jag på godis.

Dagens dilemma löst.


So what?

Ja just det,
so what att hela världen tycks kriga...
Ja, so what att jag inte har ett liv..
Ja, so what att jag bara har kvar en strumpa av varje färg.
Ja, so what att jag inte har lust att städa ur mitt rum.
Ja, so what att jag måste städa ur mitt rum.
Ja, so what att jag hakat upp mig.
Ja, so what att F lärt sig gallskrika.
Ja, so what att alla roliga saker är nerpackade.
Ja, so what att jag aldrig hinner gå på toa...

...FÖR DET ÄR FLERA CM SNÖ PÅ MARKEN!


Six days left.

Jaa, det närmar sig. Om 6 dagar är jag hemma! ...eller ja, i luleå då, men också det är väl som hemma?

Nåja, det är ju jätte snart. Vi flyttar ju på torsdag/fredag, så man kan ju säga att det är mycket snart, med tanke på allt vi har att göra nu! Men ja, det ska bli underbart att flytta. Helt enkelt underbart!

Just nu sitter jag här och låtsas att det är norrland utanför mitt köks fönster. För allt jag ser är snö, snö, träd, snö!! And it feels great! :D

Åh, nu måste jag iväg och posta mina julkort... eller ska jag vänta tills V slutar dagis och gå på en promenad med henne till tippen? Jo, det tror jag..

Fick faktiskt färdigt två julklappar helt och hållet igår! Alltså, så de är inslagna och allt. Sen så har jag ännu 3-4 oinslagna och en 2 oköpta, kom jag även på! NOOO, jag trodde att jag var klar. NOOO!

Typiskt, tack för den, Barin, nu förvandlades min bra dag till en panik dag, tack så mycket.


För stunden.

Har jag varken tid eller lust till att blogga.

Det är mycket nu, Barn, flytt, separation...

..oj, det var ju inte mitt riktiga liv, ibland förvirrar man sig och går vilse, och iblan blir det i någon annans liv eller i ett tv-pogram. Ja, man kan ju inte vara perfekt heller.

..även om jag ser perfekt ut;) höhö.


Och jag är erfaren.

Så bara att fråga mig om alla livsbekymmer...
Men om det kommer till djupare frågor än om hur man undviker att halka på bananskal så vet jag inte om vi kan säga att ni ska fråga mig då... men annars så kan jag nog allt.

Fast när inte ens 118 100 vill låta mig bli en av deras "supersvarare" då är livet ganska taskigt. Jag menar, här hade jag tänkt att nu när jag har lite tid över (ehm, läs: trodde att jag skulle få tid över..) så tänkte jag att jag skulle göra en liten insats i denna usla värld. Genom att svara på allas frågor, men ack nej, det dög visst inte, ack nej, ack nej, jag duger inte ens åt dem, då är det illa.

Tänk, nu är det bara en vecka kvar tills jag kommer hem för julen, och jag längtar! Julen är inte så julig om man inte är hemma. Även om vi idag var till Kyrkan och såg ett luciatåg av barn, hur mysigt som hellst, ska ni veta.

..okej, det var ganska juligt det.

O ja, Kattis, din bok, den där me pojken med autism blir nog kvar här lite längre, A ska låna den efter mig, för jag har skrutit så mycket om hur bra den är. (skrutit?) Men jaa, du kan ju ringa nån dag!

Äsch, lika och säga God natt nu! Bye.

Kaos i mamma världen..

..och vi har äntligen fått lite snö!

Well, what to do? Kaos i mamma-världen. Snacka om ett botemedel mot baby-sjuka, kom och lev med oss ett tag. När F somnade skrek V så F vaknade och tvärtom... och V vägrade sova om F inte var i samma rum, men sen fick jag nog, och trog komandot som den vuxne människa jag är... och lade dem i separata rum.. eller OK, F i sitt rum och sin splälsäng och V ner med mig och sova i soffan framför tv:n där hon tillslut somnade... men när jag fått upp henne med mycke sömniga protester till sin egensäng igen, sovandes, ja då vaknar nr 2 och måste bytas på och matas. Fy Fy Fy Fy Fy.

Men annars, så har jag haft det skönt. Var med Annica till stan och promenerade runt, tills hennes högklackadefötter var halftdöda. Hehe, stackars arma göteborska! not.
Sen så, ja sen så... hm, behöver nästan ett trumpetsolo här... tu tu tu tu tuuu: kom det snö!!
Drog till och med mig mitt byxlösa barn ut på trappen för sesongens första snöboll!

Ja ni, vad mer kan man säga, idag sprang jag hem från tåget så A skulle hinna med det när det for tillbaka, och jag var så död. Var tvungen att lägga mig ner med kräk upp i halsen för att överleva. Här snackar vi brast av kondition. I massor. Vägen härifrån till tåget är visserligen backig, men kort. Högst en km!
Illa Linda. Illa.

Och ja, Idag.. igår? I förrgår? I veckan. I veckan har jag börjat läsa på den där boken Kattis lämnade här, Min vän Henry, och den är mig då fin! Seriöst, riktigt bra!

Okej, nu ska jag fördriva tiden på att se vad för nytt man kan finna under internet-solen.

bye.

äH.

Blogg, blogg, mest oälskade blogg...

Idag har jag haft en trevlig dan med A, Voch F, vi var och kollade in vår nya lägga, och det kommer att bli jätte mysigt, endast  en vecka kvar här i SS, Snobb-saltsjöbaden... och våra tusen trappor! De ska bli så underbart att bara gå in genom en port, lämna vagnen i vagnsgaraget och sen ta den miunimala 2-mans hissen upp till våning 4 och in i vår lägga! De ni, de är lyx i vardagen!

äsch, ska väl lyxa till det mer, Nu ska jag och A ha myskväll, det är ju fredag! :)

Godis är gött, och även göttigare om du inte pejjat för de;)


Så där ja,

.. så var jag åter igen på hugget... :)

Idag har vert en skön dag, vaknade så fint av Fannys skratt, och joller då... =) Hoppas att i natt blir lugn också. Hoppas, hoppas. Imorgon ska va fara och kolla på vår nya lägga, och det ska bli underbart, har hört så mycket om det nya stora badrummet... ;D haha

Annars så har ganska mycket hänt idag, V hade Lucia på dagiset och det var fruktansvärt mysigt! Tänk att tvååringar kan sjunga så fint och bra!! Efter det så hade vi middag hos oss(Lasagne) och mormor kom förbi, så det var mysigt:)

Känns riktigt som jul nu! Och förresten, är det någon mer än jag som tycker att veckorna bara innehåller två dagar? Måndagar och fredagar.. Hela hela hela tiden är det fredag eller måndag! Helt sjukt, någon som tatt bort resten av veckan för att få oss att bli mer stressade... inte för att jag är allt för stressad i dessa dagar... Jag lever ju the fiini elämä... Tror tillockmed att jag köpt alla julklappar klart! It's amazing, kanske det blir någonting av mig.. tomtemor kanske? vem vet.

Vidare så ska det nog bli ganska skönt att komma hem sen den 21:a, och känna vårt norrlänska lugn igen, slippa passa en massa tåg hit och dit. Usch. Och slippa bry sig om tiden mer än att man är i tid för tomten och annat viktigt i mitt vuxnaliv.

Äsch, nu är det nog nukkuma-aika för Pannysen, Natti natti!

usch

hade skrivit ett jätte långt inlägg, men då stampade F på tagentbordet och allt försvann, så skriver sen när jag återfår min lust. BYe

Ja just ja..

..sa jag och vände och missade tåget. Men tur var det väl att jag fick med mig mina badkläder iallafall... och ett nytt tåg kom ju så småningom, när jag hunnit till nästa station ungefär. Konstigt, idag orkar jag inte ens bli irriterad över att tåget var 3 minuter för tidigt så jag missade det, nehepp, idag orkar jag inte ens bli irriterad för att tre femtistjejer inte simmar i bassängen utan bara pratar sitt obegripliga "Dah, Doh, Diiiih"-språk, nej nej, de kunde gott få stå och trampa vatten mitt i bassängen.. för idag orkar jag inte ens bli arg för att mr hårigrygg simmade så söligt att jag hela tiden kände hans rygghår kittla mig i näsan ungefär, nehepp. För idag är jag .. glad? Ovanlig känsla;)

Idag fyller sthlm mormor år, så hon skulle komma förbi här senare idag, det ska väl bli trevligt:)
Annars så händer inte så mycket idag, imorgon är det luciatåg på dagis sen på fredag ska vi kolla in nya läggan.. det är väl den här veckan typ. tänkte sen att jag skulle fråga Merle och tjejorna om vi ska hitta på nått på lördag eller så.. annars blir det väl att sitta hemma och brodera, som den mommo jag är.

Ja, ni ser, fast vi vart utan data i hundra år, så har inte någonting alls skett här. Förutom att jag tycks ah fått svårt att stava nya ord... med nya ord menar jag ord som kom till efter 1800-talet. Min hjärna har gått tillbaka till tiden då den inte ens fanns.. och det om något är väl värt ett sorge-pris?

well, have a nice day, nu ska jag ta och göra fler julkort..

Livet i en bajsblöja.

Bajs hit och bajs dit, sen så plötsligt slutar en bajsa och då blir det panik.

gnäll och magont är följderna, och en hel del "M, M, M, MH, MMMMMH" JAG HAR BAJJAT!!!" fast det inte finns några spår efter mr poopy...

fast,  hur jobbigt det än är med en tvååring med förstoppning så är det ganska fint när hon kommer brevid en och söger "Linna, jag sitta din knän?" Och sedan ta ett stadigt tag i mina öron och säga " Linna, Linna vet du, vet du, JAG älka dej!" Nog är hon rätt fin ändå:)

Well, ni som vill veta något roligare än mitt "jobb", kan ju få veta att idag har jag toppat håret och igår hälsade jag på Annica och hade jätte kul! Tänk er, idag har jag vart exakt tre månader här!

Och om två veckor kommer jag hem för julen!!

Thats it!

Jag tror:

.. att jag borde testa duscha lite då och då... eller lite oftare än det tillochmed...

Kan knappt känns skillnaden på mig och hissarna vid tunnelbanan... då är det illa.

Men, kanske hinner senare idag, borde nog verkligen testa de före jag far till Annica ikväll.. verkligen, annars så släpper de nog inte in mig, och det hade ju varit  hemskt, vara utelåst och vilse i ett av sveriges getton... Okej då, inte getto direkt, men nästan, eller ja ja, ett av sveriges dyraste ställen, lyxområde. Usch, tänk ändå, vilse bland alla kostymnissar, de skulle nog slå mig så hårt som kostymen låter dem röra sig. Illa. Illa. Kanske jag stannar hemma ändå... Nä, jag ringer tyskarna om det är så, de kan få rädda mig, som uppgörelse för gamla tider.

..typ

antar att det här är vad en kortis är.

Hinner inte blogg, ska till tåget med V, vi ska på julmarknad för dagiset... :)

See ya there.. or not.


RSS 2.0